Project Description

SITE

Malgrat de Mar (BARCELONA)

CUSTOMER

Private

YEAR

2011

SURFACE

190 m2

PROJECT DETAILS

It is a house of high energy efficiency built with prefabricated reinforced concrete panels on a sloping plot, located in the highest area of ​​an urbanization in the Maresme region. The prefabricated panels have the insulation built into the core, the bindings between the two panels that make up the sandwich have a specific design to break the usual thermal bridge in the concrete sandwich panels.

The strong concrete facades and the floors and windows make this house a solid fortress on the outside and cozy and transparent on the inside.

The staggering of the house causes the views to be gradually presented as we descend. A small opening in the staircase on the ground floor and large windows in the living room allow us to enjoy the scenery inside the house.