Project Description

DETALLS DEL PROJECTE

El projecte resol la casa en planta baixa. La implantació a la parcel·la aconsegueix dues coses: diferenciar dues zones al jardí i orientar totes les estades a sud per aprofitar al màxim el sol. Tot el tancament de l’habitatge a sud és vidrat i, amb la concurrència del porxo, permet a l’habitatge aprofitar al màxim els guanys solars a l’hivern i evitar l’escalfament a l’estiu per reduir el consum energètic.

Les solucions constructives del xalet són senzilles perquè la construcció pugui ser duta a terme amb facilitat. L’estructura és de murs de càrrega i el forjat unidireccional de bigueta de formigó armat amb revoltons ceràmics, que queden vistos. Com l’eficiència energética ha estat un dels principals objectius del projecte, s’han disposat 14 cm d’aïllament tèrmic per l’exterior a les façanes i 20 cm a coberta, eliminant els ponts tèrmics.

A nivell de sistemes, la renovació d’aire és conduïda i es filtra amb un recuperador de calor. La climatització és per terra radiant, i la generació de calor s’aconsegueix mitjançant una caldera de biomassa.

EMPLAÇAMENT

C/ de l’Aupí 11, Ventalló (GERONA)

CLIENT

Privat

ANY

2014

SUPERFÍCIE

125 m2

DADES ENERGÈTIQUES

Qualificació energètica A

PRESSUPOST

170.000 €

Veure més imatges del projecte: